Obținere autorizație de mediu și autorizație integrată de mediu
EnEco Consulting
“Fii chiar tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume” – Ghandi
Autorizația de mediu și autorizația integrată de mediu sunt acte administrative emise de autoritatea responsabilă pentru protecția mediului: autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului (Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului), agenţiile judeţene pentru protecţia mediului, Administraţia Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării”, precum şi Garda Naţională de Mediu şi structurile subordonate acesteia.
Autorizația de mediu confirmă respectarea condițiilor și parametrilor impuși de lege în legătură cu o activitate care are impact asupra mediului, fie ea existentă sau nouă.
Obținerea unei autorizații de mediu este necesară și în cazul finanțărilor de la Uniunea Europeană sau în cazul vânzării societăților comerciale.
Autorizația integrată de mediu oferă dreptul de a exploata în totalitate sau în parte o instalaţie sau părţi ale acesteia, care garantează conformarea la prevederile privind prevenirea şi controlul integrat al poluării.
Procesul de obținere a autorizației de mediu și a autorizației integrate de mediu implică depunerea unor documentații întocmite cu atenție, care să corespundă cerințelor autorităților abilitate.
Aveți nevoie să obțineți o autorizație de mediu sau o autorizație integrată de mediu pentru afacerea dumneavoastră?
Echipa de specialiști EnEco găsește rapid și cu profesionalism soluțiile cele mai potrivite pentru situația dumneavoastră, făcând procesul de autorizare mult mai ușor.
Lipsa acestor autorizații, în cazul afacerilor pentru care aceasta este obligatorie, atrage după sine amenzi considerabile ca valoare.
Necesitatea obținerii autorizației de mediu sau a autorizației integrate de mediu poate fi verificată la autoritatea emitentă responsabilă.
Cele mai întâlnite domenii de activitate pentru care autorizația de mediu sau autorizația integrată de mediu sunt obligatorii sunt:
- ferme pentru creșterea animalelor;
- cultivarea plantelor;
- exploatarea forestieră;
- acvacultura;
- industria petrolieră, a gazelor naturale, a minereurilor, extracția pietrei și a sării;
- fabricarea și conservarea produselor din carne;
- fabricarea alimentelor și condimentelor;
- fabricarea produselor alcoolice și tutunului;
- fabricarea textilelor;
- fabricarea produselor din piele, lemn, hârtie;
- fabricarea produselor chimice;
- fabricarea produselor farmaceutice;
- fabricarea materialelor de construcții;
- fabricarea produselor electronice de larg consum;
- fabricarea de utilaje și vehicule;
- transporturi;
Vă stăm la dispoziție pentru mai multe detalii și informații.